ProduktionsvirksomhedVidenløftSalg og serviceTekst

Cornelias kølige overblik giver isdirektøren frihed

Klassiske akademiske kompetencer og en stærk passion for mad og smag sikrede Cornelia Kaas jobbet hos Hansens Flødeis. Nu er hun med til at sikre, at alle kan gøre det, de er bedst til.   

Isbøffen, rabarbervaflen og den røde solstang skal ikke vide sig for alt sikre på deres pladser i fryseren. For medejer og salgsdirektør Anders Eibye Hansen er det nemlig en passion at opfinde nye is, og det har han fået mere tid til, efter at Hansens Flødeis sidste år ansatte sin første akademiker.

Cornelia Kaas gik målrettet efter et job hos en mindre fødevareproducent. Hun er vild med kogekunst og lokale råvarer og fik den ide, at en lille passioneret virksomhed nok godt kunne bruge en velstruktureret erhvervsøkonom.

– På fabrikken er jeg omgivet af mennesker, der taler entusiastisk om fløde, glæde, økologi og græssende køer, og jeg deler deres stolthed over den is, vi producerer, siger Cornelia.

Men når indkøberne fra de store supermarkeder er i røret, omsætter hun entusiasmen til kroner og ører.

– Når de kigger i deres regneark og siger, at bruttoavancen er for lav, skal vi have et svar parat. Vi må regne skarpt på tingene, så de gode ideer bliver til en god forretning, og det kan jeg hjælpe med.

Hun brænder for noget

På fabrikkens kontor er to dage sjældent ens. Cornelia regner priser på ispinde, får styr på it-systemet, tager telefonen, når kunderne ringer – og hjælper, når direktøren vil høre hendes mening om en ny smagsvariant.

– Da Cornelia gav mig sit C.V. på en fødevaremesse, kunne jeg hurtigt se, at hun havde stærke faglige kompetencer. Hun kan analysere vores forretning, og hun kan skabe struktur og overblik, fortæller Anders.

– Men det var faktisk Cornelias interesse for den gode mad og de rene, lokale råvarer, der fangede min interesse. Jeg fornemmede, at vi havde noget til fælles, selv om vi har forskellig baggrund.

I dag arbejder de to tæt sammen. Hver gang Anders har et salgsmøde eller udvikler et nyt produkt, er der brug for Cornelias kompetencer.

– Så går jeg i gang med at regne og undersøge og følge ting til dørs, forklarer hun.

– Og hvis jeg vil se resultatet af det, vi laver, går jeg bare over i pakkeriet. Det er en god fornemmelse at se femten paller is blive læsset og kørt af sted.

Mit bedste råd til andre ledere

”Forhold dig til, at du ikke kan alt – og inviter nye kompetencer ind. Nu kan du gøre mere af det, som du synes er sjovt, og som er vigtigt for din virksomhed”.

Citat: Anders Eibye Hansen

Mit bedste råd til andre akademikere

”Tro på, at du kan noget alene i kraft af din uddannelse – men husk, at du har mere at byde på. Dit C.V. skal vise, hvem du er, og hvad du brænder for”.

Citat: Cornelia Kaas