DigitaliseringSalg og serviceTekst

Annas struktur og digitale lagerstyring giver ledelsen tid til at bringe danske gokarts ud i verden

Gokart-virksomheden BOCART har store pædagogiske og forretningsmæssige ambitioner med deres gokarts, og vil i endnu højere grad etablere sig på det internationale marked. Ideen er, at virksomhedens gokarts ikke bare skal bringe fart, sjov og action ind i unges liv, men også give dem selvtillid og mod på at rode med motorer og mekanik og måske åbne øjnene for de mere praktiske uddannelser.

Med sit talent for at skabe struktur og systematisere er Anna Hansen med til at skabe vækst hos BOCART. Hun styrer regnskaberne og er ved at etablere et automatiseret lagerstyringssystem, som sørger for, at der altid er komponenter på lager til at producere gokarts trods lange leveringstider.

Før Anna Hansen kom til, bestod virksomheden – udover de dygtige mekanikere på værkstedet – af to ejerledere, som brænder for den pædagogiske idé og som er gode til salg, marketing og kommunikation, men knap havde tid til de vigtige opgaver inden for regnskab, indkøb og administration.

”Nu hvor jeg tager mig af de opgaver, så får de andre frigjort tid til det, de er gode til – som at sælge, kommunikere og udvikle vores gokarts. Så de er glade, og jeg er glad, for jeg elsker at sætte ting i system og sørge for, at der er styr på tingene,” forklarer Anna Hansen.

Annas vigtigste udviklingsopgave ligger i digitaliseringen af BOCARTs lagerstyring, så der nemt kan opnås et centralt overblik over lagerbeholdningen.

”På sigt bliver det sådan, at der kommer stregkoder for alt, så når mekanikerne tager noget på værkstedet, så registreres det automatisk i systemet, så jeg kan se, hvad vi skal bestille hjem i god tid, før vi løber tør. På den måde, kan vi minimere den tid, kunderne skal vente,” siger Anna Hansen.

Hun har ikke lavet lige præcis et lagersystem før, men i kraft af sin uddannelse og mange års erfaring, er hun dygtig til at systematisere.

”Jeg vidste ikke noget på forhånd om lagerstyringssystemer, men jeg har læst mig ind på det og selv tænkt videre. Det er ikke raketvidenskab, men det kræver evnen til at strukturere og være konsekvent og vedholdende,” forklarer hun.

Leveringsproblemer kan fylde en hel del for en lille produktionsvirksomhed, når der er krise i de globale forsyningskæder. Så selvom det kan lyde som en tør øvelse at få registreret BOCARTs 2-300 reservedele, er det helt essentielt for virksomhedens vækst.

”Det kan godt være, at man manuelt kan overskue, at der er dele nok til fire gokarts, men når produktionen skal op, og man måske skal fremstille 40 gokarts på kort tid, så er der meget at holde styr på,” forklarer hun.