af Karin Svennevig Hyldig
“Skynd jer at få fat på Troels!
Inden andre tager ham…!”
Sådan lød erhvervskonsulent i Esbjerg Erhvervsudvikling, Randi Høxbros bedste tip til ledelsen i den tværkommunale organisation Sydvestjysk Udviklingsforum(SVUF), der i sommeren 2015 manglede en alsidig medarbejder.
“Troels er både hurtig, lærenem, selvkørende og behagelig at arbejde sammen med,” forklarer Randi Høxbro med reference til de seks måneder, Troels Larsen kort forinden havde været ansat i Esbjerg Erhvervsudvikling som kommunikationsmedarbejder med løntilskud.
Som anbefalet så gjort. Sydvestjysk Udviklingsforum har netop fastansat Troels Larsen i en åremålsstilling, hvor han nu står for kontakten med den internationale presse, pressearrangementer, projektarbejde mv.
“Hos os skal alle ansatte selvstændigt og kompetent kunne gå til mange forskellige opgaver fra mange forskellige vinkler. Har man anlæg for det, kan en videregående uddannelse i mange tilfælde være et stort plus,” siger projektleder Winnie Abildgaard, der var med til at ansætte filosoffen og selv er uddannet ingeniør.
Jeg syntes, vi trængte til at prøve noget nyt. Udfordre os selv med henblik på at udvikle organisationen.
Det er Troels Larsen et godt eksempel på, om end han ikke selv er meget for at sætte ord på de kvalifikationer og sidegevinster, fem år på Aarhus Universitet har kastet i hans rygsæk.
“Han er beskeden. Vi andre må fortælle ham, hvad det er, han kan,” som Randi Høxbro siger.
Hårdt presset går Troels Larsen dog med til at sætte ord på de kompetencer, han besidder.
“Uden at fortabe mig i argumentationsmodeller og tung teori kan jeg spotte en misforståelse, før den opstår. Tage den i opløbet. Filosofistudiet handler i høj grad om at forstå, hvad andre tænker, og den indsigt er selvfølgelig en fordel, når man skal kommunikere og samarbejde,” forklarer Troels Larsen.
Et pensum på titusindvis af sider tvang ham til at proritere knivskarpt, lære at fokusere på det væsentlige og bruge mindre tid på ting, der er knap så relevante for en sag.
“Man kan let miste fokus, for mængden af viden, der er værd at dykke ned i, er uden ende. Ved nærlæsning kan alt blive interessant og vedkommende,” siger han.
“Højtuddannede har en masse redskaber og teknikker, der gør, at vi kan tilgå nye opgaver uden særlig meget guiding og coaching,” konstaterer projektkoordinator hos SVUF, Knud Hjortlund Hansen, der fra dag ét har haft stor glæde af sin nyansatte kontorfælle, Troels Larsen.
“Jeg kom tilbage fra ferie og mødte en fyldt mailbox plus flere fremrykkede deadlines. Der har Troels været en stor hjælp, for han kører selv med opgaverne og gør det godt,” siger Knud Hjortlund Hansen, der er uddannet cand.merc. i international markedsføring.
Lidt et sats var det, da Randi Høxbro i første omgang valgte Troels Larsen fremfor én af de mange kommunikationsuddannede i CV-bunken.
“Jeg syntes, vi trængte til at prøve noget nyt. Udfordre os selv med henblik på at udvikle organisationen. At Troels har innovation og entrepreneurship som tilvalg afgjorde sagen for mig. Men jeg blev alligevel overrasket over, hvor meget han tilførte organisationen, både analytisk og praktisk,” siger hun og tilføjer:
Troels er en fremragende sparringspartner. Udfordrende, nytænkende og knivskarp.”