DigitaliseringProduktionsvirksomhedKommunikationSubstitutionGrøn omstillingVideo

Video: Natalia minimerer Ecografs klimaaftryk – og maksimerer det digitale

Ph.d. i bioscience Natalia Madsen søgte efter muligheden for et delvist brancheskifte og for at etablere sin karriere inden for kommunikation. Det grafiske hus Ecograf søgte efter en medarbejder til at professionalisere den digitale markedsføring, men det stod hurtigt klart, at virksomheden også kunne få god værdi af Natalias naturvidenskabelige kompetencer til at løfte virksomhedens bæredygtighedsprofil.

I dag kombinerer Natalia sin passion for digital kommunikation med sine naturvidenskabelige kompetencer og er ankerperson på implementeringen af Ecografs ISO-certificering i bæredygtighed og virksomhedens deltagelse i EU-programmet Grøn Cirkulær Omstilling. Det har givet Ecograf en ny strategi for affaldssortering, energibesparelser og beregning af klimaaftryk, ligesom at trykkeriafdelingen har bevæget sig helt væk fra miljøskadelige kemikalier.

Ledelsen har i Natalia fundet en kompetent sparringspartner og opgaveaflaster, der kan bidrage til at kvalificere centrale ledelsesbeslutninger i virksomhedens udvikling og frigøre tid til ledelsen.

”En af de vigtigste ting, jeg bidrager med, er at skubbe på, så der er plads til både drift og udvikling. I en produktionsvirksomhed som vores kan det nemt drukne i drift, og det er fuldt forståeligt, for det er jo driften der bringer pengene ind. Men hvis ikke vi også fokuserer på udviklingsdelen og tilpasser os, så har vi ikke en virksomhed om ti år,” siger Natalia Madsen.

For Flemming Jensen handler den grønne omstilling ikke bare om altruisme, men også om økonomi og om at fremtidssikre Ecograf i et konkurrenceudsat marked. Derfor er Natalias arbejde centralt, når virksomheden skal sælge profilere sig på andet end prisen.

”Vi kan se at flere og flere kunder efterspørger en grøn miljøprofil, og for os er det helt essentielt at vi kan levere her. Natalias faglige kompetencer har gjort, at jeg kan overdrage bæredygtighedsarbejdet og koncentrere mig om Ecografs videre forretningsmæssige udvikling.”

Flemming Jensen, adm. direktør i Ecograf

Sideløbende arbejder Natalia også på Ecografs digitale aftryk, og her har hun i sit første år hos Ecograf gennemført en fuldstændig fornyelse af virksomhedens hjemmeside med dertilhørende søgemaskineoptimering og skærpet digital markedsføring.

”Noget af det, vi akademikere har været med til at indføre hos Ecograf, er at tage beslutninger på baggrund af data frem for kun mavefornemmelse. Der bliver lavet langt flere analyser nu fx af vores omkostninger og af effekten af vores markedsføring,” siger Natalia Madsen som lige nu sammen med Ecografs direktør er i gang med at definere virksomhedens forretningsmodel, så der er overblik over, hvilken værdi virksomheden leverer, hvem kunderne er og hvad de ønsker nu og i fremtiden.