DigitaliseringProduktionsvirksomhedVideo

Video: Maria giver rollatoren nyt image worldwide

Hvordan sælger man et produkt, som ingen ønsker at få brug for, og gerne undgår at bruge? Mobilitetsvirksomheden byACRE designer og producerer prisvindende rollatorer men stod over for en udfordring med, at få salgskanalerne udvidet til det internationale marked.

Netop det stigma, mange oplever ved at gå med rollator, motiverede Maria til at gentænke hele markedsføringen, da hun mødte byACRE til matcharrangement.

”Som udgangspunkt er det produkt vi handler med, noget folk ikke vil have, og Marias opgave er i den forbindelse at få forklaret, hvad man får ud af at handle med os og bruge vores produkter. Det er helt tydeligt at Marias arbejde har givet os en position som er ret unik inden for vores industri”, forklarer Anders Berggreen

Maria Kjærsgaard har med sikker hånd oparbejdet byACRE’s tone of voice på hjemmeside og sociale medier, så rollatoren ses som et frigørende mobilitetsprodukt fremfor nedværdigende hjælpemiddel.

”Vi ligger rigtigt godt i Googlesøgninger i både USA og Europa og højere end flere af vores konkurrenter som er 100-fold større – Og det er fordi at Maria har været så skarp på vores strategi,” uddyber Anders Berggreen

Allerede da Maria havde været få dage hos byACRE tænkte hun: Der må være unge mennesker, som bruger rollator. Hun begyndte at søge på Instagram, og hurtigt fandt hun frem til flere yngre rollatorbrugere, som var aktive på sociale medier.

I dag har Maria Kjærsgaard opdyrket et ambassadørhold på omkring 30 mennesker, som bruger byACRE’s produkter og frivilligt sender fotos af sig selv i forskellige situationer med deres rollator.

Som rollatorproducent i et land, hvor langt de fleste rollatorer udleveres gennem kommunale indkøbsordninger, er byACRE helt afhængig af Marias digitale og globale metoder.

Og tilgangen virker tilsyneladende: byACRE sælger i dag rollatorer til 3 kontinenter, og alene i Europa er salget de sidste par år steget flere hundrede procent.

Selv om Maria ikke havde forestillet sig at hun skulle arbejde for et rollatorfirma, er hun i dag lykkelig for sin rejse med virksomheden.

”I en forholdsvis nystartet virksomhed er der højt til loftet og mulighed for at skabe sin egen rolle. Der er en stejl indlæringskurve.”

Maria Kjærsgaard, byACRE